Новини

Новини

Община Тракия и „Белла България“ заедно за по-зелен Пловдив

18 април

Община Тракия и „Белла България“ заедно за по-зелен Пловдив

 

С финансовата подкрепа на хранителната компания са изградени асфалтова алея, места за отдих и паркова среда с 35 новозалесени дръвчета полски ясен и каталпа

„С настъпването на пролетта Пловдив стана по-зелен благодарение на хранителната компания „Белла България“, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров по време на залесяването на дървета в новооблагородения район до бл. 172.

По проект на Община Тракия и с финасовата подкрепа на „Белла България“, в новия жилищен район са изградени асфалтова алея, места за отдих и паркова среда с 35 новозалесени дръвчета полски ясен и каталпа.

„Пловдив е дом на „Белла“ от самия старт на компанията преди 20 години. Радваме се, че освен основен работодател, сме и активен участник в социалния живот на града. С удоволствие участвахме в този проект и благодарим на Община Тракия, че ни избра за свой партньор заедно да помогнем нашия град да бъде по-красив, по-зелен и по-благоустроен“, коментира изпълнителният директор на „Белла България“ Елза Маркова.

Корпоративната социална отговорност е в основата на устойчивото бизнес развитие на „Белла България”. Компанията изпълнява ангажиментите си на отговорен гражданин като активно работи със служителите, партньорите си и обществеността за каузи за разрешаване на важни социални проблеми. С помощта на „Белла“ бяха облагородени опожарените гори под връх Перелик в Родопите преди години, а водещият бранд на компанията BELLA подари 12 детски къта в различни градове на страната, избрани от родителите. „Белла България“ доказва грижата си за околната среда ежедневно. Компанията поддържа естествения природен баланс в районите, в които оперира като внедрява екологично чисти технологии и намалява въглеродния си отпечатък.

Текст към снимката:

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и изпълнителният директор на „Белла България“ Елза Маркова“ лично участваха в залесяването.

Върни се във Всички новини