Новини

Новини

Петко Димитров оглави Българо-румънска търговско-промишлена палата

16 май

Петко Димитров оглави Българо-румънска търговско-промишлена палата

Общото събрание на Българо-румънска търговско-промишлена палата (БРТПП) взе решение за нов мандат на управителен и контролен съвет на организацията в края на миналата седмица. За председател на Управителния съвет бе избран Петко Димитров, изпълнителен директор на „Унибел Норд“ (търговската структура на хранителната компания „Белла България“ в Румъния). Досегашният председател на палатата Елеонора Иванова става неин изпълнителен директор.

По повод избирането му на новия пост в БРТПП, Петко Димитров обеща приемственост в политиките на организацията и се ангажира с развитието на проектите за 2018 г. по най-успешния начин.

Петко Димитров е част от екипа на УС на БРТПП от 2013 г. Той оглавява търговската структура на хранителната компания „Белла България“ в Румъния от 2008 г. и познава отблизо спецификите на българския и румънския пазари. Висшето си образование е завършил в Стопанската академия в Свищов със специалност "Финанси и банково дело".

БРТПП е водеща организация, партньор на компании и институции по теми и проблеми, касаещи трансграничните бизнес отношения между двете съседни държави.

Върни се във Всички новини