Новини

Новини

BELLA подкрепя БМЧК

1 юни

BELLA подкрепя БМЧК

Хранителният холдинг "Белла България" подпомага младежката инициатива за оказване на първа помощ и спасяването на човешки живот

 

Тазгодишното национално състезание на ученическите екипи по първа помощ се организира с подкрепата на BELLA (3 юни 2017, Националния учебно-логистичен център на Българския Червен кръст в с. Лозен, София).

В състезанието участват екипите победители в областните кръгове в страната с участието на 150 ученици на възраст от 12 до 14 години. Те ще демонстрират умения за оказване на първа помощ.

Състезатезанието по първа помощ тества уменията на подрастващите да се справят с кризисни състояния и да помагат на пострадали в зависимост от спецификата и степента на нараняванията. Оценяват се и качества като бързина, екипност, съобразителност, проверяват се уменията на младежите да действат адекватно за облекчаване болката на пострадалите до пристигане на медицински екип. Оказването на първа помощ на пострадал в рамките на първите 6-8 минути след възникване на инцидент е жизнено важно, затова целта на Българския Младежки Червен кръст (БМЧК) е да бъдат обучени повече млади хора по темата.

Водещият български бранд BELLA на хранителния холдинг "Белла България" подкрепя участниците за тяхната мотивацията да участват в хуманната инициатива за оказване на първа помощ и спасяване на човешки живот.

Върни се във Всички новини