Бързи връзки:

Навигация:

 

Тесто за пици, питки и мекици "За цялата фамилия"


Новото тесто e продължение на гамата „семейни продукти” под любимия на всички домакини бранд "За цялата фамилия". С него всяка домакиня може да приготви с лекота домашни тестени специалитети – питки, мекици, курабии, дори и вкусна пица.

Тестото съчетава постоянно качество и отличен вкус на достъпна цена. За улеснение на отребителите тестото е на 2 парчета по 400 г, които могат да се размразят и използват поотделно - удобно и практично решение за всяко домакинство.

Новата опаковка на тестото за пици, питки и мекици не само съхранява по най-добрия начин продукта, но и се отстранява лесно. А вкусът на приготвените изделия ги прави достойни за всяка трапеза.

Разфасовка: 2 парчета по 400 г в обща опаковка


Рецепта:

Слънчева питка

 

Необходими продукти:

  • 2 пакета тесто за питки, пици и мекици „Фамилия” (2 бр. * 800 г),
  • 1/2пакетче краве масло от 125 г,
  • 1 жълтък,
  • за посипване - маково семе, сусам, кашкавал

Начин на приготвяне:

Тестото се дели на 9 части - четири малки, четири по-големи и една най-голяма за средата. По-големите топки се разточват на кръгове и се нареждат една върху друга в тавата, като се мажат с предварително разтопеното масло. Полученият кръг се разрязва през средата като звезда с остър нож, като разрезите не стигат до края на  кръга и получените ъгълчета се отварят навън. По-малките топки тесто се разточват по-същия начин, поставят се намазани в получения кръг, разрязват се и ъгълчетата се обръщат навън. В средата се поставя най-голямата топка тесто. Оформената пита се оставя на топло да втаса, намазва се с жълтък, посипва се с мак, сусам и кашкавал и се запича при 200оС до готовност.


*Рецептата е от Веселина Казакова, спечелила първо място в конкурса „Кулинарни изкушения от тесто Фамилия” през май 2011 г.

Назад