Новини

Новини

„Белла България“ с отличие от Международния форум „ДА!На българската храна“

10 декември

„Белла България“ с отличие от Международния форум „ДА!На българската храна“

„Белла България“ бе отличена от Международния форум „ДА!На българската храна“ като компания най-голям износител от месопреработвате в България. Наградата беше връчена от Пламен Абровски, депутат от ИТН, на Елза Маркова, изпълнителен директор на „Белла България“. „Благодаря на организаторите за високата оценка, която давате на „Белла България“. Ще продължим да произвеждаме качествени храни.“, каза Елза Маркова.

Награждаването беше част от програмата на 15-ти коледен форум от националната кампания „Да! На българската храна“ (10 декември, София). Награди от форума получиха български компании с устойчиво присъствие на европейските и световните пазари, а отличията бяха за най-добрите платформи за онлайн търговия с качествена и екологично чиста храна. Традиционно събитието е изцяло посветено на възможностите за подкрепа на българските производители, преработватели и търговци и тази година в него взеха участие близо 100 от тях.

Тази година специално участие в конференцията имаше еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски. Неговото изявление също имаше акцент върху доставките на хранителни продукти в страните членки на Европейския съюз. „Световната пандемия се отрази значително на всички сектори в икономиката. Но веригите за доставка на храни в Европейския съюз се оказаха устойчиви. Доставките на храни продължиха и ние избегнахме хранителна криза, която можете да последва здравната криза в Европейския съюз. Можем да се гордеем с това, но трябва да си вземем и поука.“, Войчеховски.

Снимка standartnews.com

Върни се във Всички новини