Новини

Новини

Министърът на туризма на Индонезия посети производствената база за ренданг-паданг в България

7 юни

Министърът на туризма на Индонезия посети производствената база за ренданг-паданг в България

Министърът на туризма на Индонезия Сандяга Уно и посланикът на страната в България Иван Богананта посетиха фабриката за производство на ренданг-паданг на хранителната компания „Белла България“ в Костиево (Пловдив). Тя е първата в Европа създадена специално за производството на индонезийския деликатес – бавно приготвено телешко месо с билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра. Производственият капацитет е 30 тона месечно. Инвестицията е на стойност 3 млн. щ.д. и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

Проектът се осъществява по инициатива на Н.Пр. посланик Богананта в подкрепа на програмата на президента на Индонезия Джоко Уидодо: Indonesia – Spice Up the World.

„Избрахме „Белла България“ за свой стратегически партньор, с който заедно да представяме гастро визитката на страната ни по света. Компанията е водещ производител на храни в Европа. Има 12 производствени предприятия в България, силно развита логистична мрежа и притежава Халал сертификат,“ коментира негово превъзходителство Иван Богананта.

„Този проект е поредната нова тенденция в месния пазар на Европа, в чието задаване „Белла България“ има водеща роля. Радваме се, че предлагаме този нов вкус на потребителите в Европа и Близкия Изток,“ коментира главният оперативен директор на компанията Димитър Митев.

Рендангът, произвеждан от „Белла България“ е по специална азиатска технология. За гастро визитка Индонезия е избрала „ренданг-паданг“, специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN „50-те най-добри храни в света“.

„Белла България“ е експертът в храните от 1997 г. Компанията е доставик на най-големите международни и локални търговски вериги в България, Германия, Испания, на Балканите и в Централна Европа. Дистрибутор е на водещи световни хранителни компании в България. Производственият капацитет е 350 тона храна на ден. Притежава бази за производство и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария. Всички производствени мощности в България се захранват със зелена енергия. Притежава регистрирани патенти, удостоверяващи световни новости в производството на храни.

„Белла България“ представя на над 40 пазара богато портфолио от продукти с български вкус – тестени изделия, месни деликатеси и продукти за мазане. Ролята на стратегически партньор в инициативата Indonesia: Spice Up the World е ключова за успешното захранване с ренданг-паданг на контрагентите като кетъринг фирми, посолства и други държавни представителства на Индонезия в Европа и Близкия Изток. Четвъртата по брой на население в света страна след Китай, Индия и САЩ (273 млн.души) има едни от най-големите диаспори в Европа и съвместно с „Белла България“ достига до тях.

 

Традиционен ренданг-паданг, произведен в България

Върни се във Всички новини