Новини

Новини

BELLA пусна нови здравословни продукти за 20-ия си юбилей

6 октомври

BELLA пусна нови здравословни продукти за 20-ия си юбилей

Хранителният холдинг „Белла България“ лансира точени кори с подобрени рецепти и банички без консерванти за ХоРеКа сектора, изцяло в отговор на нагласите на потребителите и клиентите

Българската компания е със сериозно международно участие и мениджмънт, един от лидерите в хранителния бранш в глобален план, развиващ продукти по водещите европейски стандарти за високо качество на продукцията и здравословни храни

Марка BELLA предлага точени кори за баница, баклава и с пълнозърнесто брашно, произведени по най-модерна технология и с подобрени рецепти, благодарение на които те са съвършено фини и по-еластични. Традиционните продукти на едноименния хранителен холдинг са, създадени от R&D експертите му в отговор на нагласите и предпочитанията на потребителите, проучвани през последните две години. Продуктите са вече на пазара в опаковки с нов модерен дизайн с графични елементи. Свежестта им се гарантира с използването на най-съвременните методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства. Технологията запазва трайността и вкусовите качества на продукта, като го предпазва от влиянието на околната среда.

Специално за нуждите на хотели, ресторанти и кафенета (ХоРеКа сектора) „Белла България“ лансира и тестени полуфабрикати по утвърдените стандарти и изисквания в сферата на храните и здравословното хранене. Най-новите продукти са готови баници без консерванти и оцветители с 3 вида пълнеж (сирене, тиква и ябълка) и ниско съдържание на добавени мазнини и сол. Използваната мазнина е масло, а за пълнежите са само продукти по БДС. Цялата гама е разработена съвместно с експерти от отдел „Храни и хранене” на Националния център по обществено здраве и анализи, одобрени са от Министерството на здравеопазването. Изпълнени са всички изисквания на националните наредби за здравословно хранене на децата*, като новите продукти са напълно подходящи за всички детски и училищни заведения.

По повод 20-та си годишнина, BELLA стартира и специална промоция като предлага един от най-търсените продукти на пазара – маргарин BELLA с българско слънчогледово олио и масло. Продуктът е единственият в търговската мрежа, който е без рапица и съдържа истинско масло. Промоционалната опаковка включва два продукта (от 400 и 200 гр.) на препоръчителна цена от 2,99 лв. и се предлага в големите магазини от търговската мрежа.

***

* Националните наредби за здравословно хранене на децата – Наредба №37 на Министерство на здравеопазването за здравословно хранене на учениците, Наредба №9 на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици, Наредба №6 на Министерство на здравеопазването за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения и Наредба №2 на Министерство на здравеопазването за здравословно хранене на децата на възраст от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни.

Върни се във Всички новини