Новини

19 октомври

Официалният старт на програмата „Indonesia – Spice Up the World“ беше даден тази седмица в България в производствената база на „Белла България“ в Пловдив в присъствието на извънредния и пълномощен посланик на Индонезия в България, Северна Македония и Албания Иуан Богананта, кулинарния съветник на президента на Индонезия и главен кулинар на Срещата на върха на Г20 през ноември в Индонезия Уилям Уонгсо и председателя на Българската Халал асоциация. Министърът на туризма и творческата икономика на Индонезия Сандяга Уно следи онлайн пробните дейности и първото производство на ренданг паданг в България.

„Белла България“ е официален партньор на индонезийското правителство в кампанията му за популяризирането на гастро-дипломатическата визитка на страната по света. Посланик Иуан Богананта оцени високо усилията на компанията за сътрудничеството в проекта, инвестициите в създаването на завод за производство на ренданг паданг и ангажимента компанията да произвежда и други индонезийски специалитети.

Производственият процес на ренданг в „Белла България“ е с капацитет 18 тона месечно по специална азиатска технология и рецепта на топ шеф кулинаря Уилям Уонгсо.  Използваните подправки са директно доставени от Индонезия. Уилям Уонгсо извърши цялостен R&D контрол на качеството на началното производство. „Вкусът е като на индонезийски ренданг“, бе заключението му.

Главният оперативен директор на „Белла България“ Димитър Митев даде гаранции, че произведеният от компанията ранданг ще е достъпен и за мюсюлманската общност, защото продуктът ще има Халал сертификат.

Очаква се продуктът да е на пазарите в Европа и Близкия Изток в началото на 2023 г.

Уилям Уонгсо и Иуан Богананта разглеждат процеса на производство на рандеман в България

Произведеният от „Белла България“ ренданг ще има Халал сертификат

Върни се във Всички новини