Интервюта и статии

Интервюта и статии

Индонезийският министър на туризма посети българска производствена база за деликатеса "ренданг-паданг"

12 юни

Индонезийският министър на туризма посети българска производствена база за деликатеса "ренданг-паданг"

Министърът на туризма на Индонезия Сандяга Уно и посланикът на страната в България Иван Богананта посетиха фабриката за производство на "ренданг-паданг" на хранителната компания „Белла България“ в Костиево. Тя е първата в Европа създадена специално за производството на индонезийския деликатес – бавно приготвено телешко месо с билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра.

След посещението си във фабриката, министърът Сандяга Уно бе приет в базата, където се произвежда деликатесът.  Рендангът, произвеждан от „Белла България“ е по специална азиатска технология. За своя гастро визитка Индонезия е избрала „ренданг паданг“, специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN „50-те най-добри храни в света“.

Производственият капацитет е 30 тона месечно, а инвестицията е на стойност 3 милиона долара  и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

 

Линк към пълната статия: ТУК

Върни се в Интервюта и статии