Новини

Новини

Официална делегация на парламента на Индонезия посети фабриката на „Белла България“ в рамките на програмата за популяризиране на индонезийските продукти на европейските пазари

8 май

Официална делегация на парламента на Индонезия посети фабриката на „Белла България“ в рамките на програмата за популяризиране на индонезийските продукти на европейските пазари

Официална делегация на парламента на Индонезия посети фабриката за ранданг-паданг на „Белла България“ и логистичната база на компанията в Пловдив (07.05.2024). Българската хранителната компания е партньор на страната в програмата й за популяризирането на индонезийските продукти на европейските пазари.

„България има много голям потенциал, има свободна икономическа зона, логистични съоръжения и фабрики, до които ние вече имаме достъп“, сподели след официалната визита Н.П. Иуан Богананта – посланик на Индонезия в България, Албания и Северна Македония. Той изрази надежда, че правителството на Индонезия ще подкрепи и реализира програмата, инициирана от посолството в България след пристигането му в страната за създаване на хъб за дистрибуция на индонезийските продукти на европейските пазари.

Ръководителят на индонезийската делегация Утут Адиантон оцени високо динамичната работа на посланик Иуан Богананта за утвърждаване на имиджа на Индонезия и за развитието на националните експортни продукти в международен план. По думите му, парламентът ще насърчи правителството да подкрепи бъдещите планове за развитие на производството на ранданг-паданг и други индонезийски храни на световните и европейските пазари чрез България.

„Видяхме директно на мястото на фабриката, те са много добре подготвени с подходяща инфраструктура и най-важното е, че са част от Европейския съюз“, каза Утут Адиантон. Според него всички търговски разпоредби се отнасят до правилата, издадени от Европа, както по отношение на тарифите, така и по отношение на качеството, контрола и стандартизацията, но индонезийското правителство също трябва да се захване да насърчава разширяването на пазара на ранданг в европейския регион.

Главният оперативен директор на „Белла България“ сподели, че вкусът на индонезийската храна е добре познат на света и в бъдеще компанията планира да инвестира в Индонезия, за да развие индонезийската хранителна индустрия.

В официалната визита участваха парламентаристите Джунико Сиахаан (PDI Perjuangan), Андхика Хасан (PDI Perjuangan), Абдул Бакри Хаджи Муса (PAN), Али Имрон Бафадал (Gerindra).

      

Върни се във Всички новини