Новини

Новини

"Белла България" откри най-новото си предприятие

18 октомври

Министър - председателят Сергей Станишев откри най-новото предприятие на хранителният холдинг "Белла България" – "Идеa". Официалната церемония се състоя на 10 октомври в присъствието на изпълнителния директор на компанията Елза Маркова и стотици служители на новата фабрика.

"Иде
a" е петото месопреработвателно предприятие за холдинга. С най-новата си инвестиция "Белла България" откри над 350 работни места. Вложените инвестиции в предприятието възлизат на над 18 милиона лв. Предприятието има капацитет за производство на 40 тона шпекови салами, наденици и малотрайни колбаси.  

"Само при добро взаимодействие на бизнеса с държавата и местните структури можем да се справим успешно с конкурентната среда на обединена Европа. Ние вярваме, че предприятието, което откриваме днес, е поредния добър пример в тази насока", каза на откриването Елза Маркова.
 

В "Идея България" е внедрен стандарт ISO 22000 и предстои сертифициране до края на годината. Предприятието вече премина успешно триетапната проверка за одобрение на свободно движение на стоки в страните-членки на ЕС. Това дава право на произведените в него храни свободно да достигнат до пазара в ЕС.

По време на обиколка из цеховете гостите бяха запознати с технологичното оборудване на предприятието – основната част от което е с марката на световно известния производител Novitski - Polsha. Интерес предизвикаха и сушилните камери Travaligni Italy.
 

"Често гледам рекламите на вашите храни и мисля, че са доста апетитни. Харесвам, разбира се и вкуса на продуктите ви, мисля, че са много добри!", сподели Сергей Станишев след като с интерес разгледа модерно оборудваните цехове. Той опита и от готовата продукция на завода.

Върни се във Всички новини