Хранителни технологии и иновации

Хранителни технологии и иновации

R&екипът ни е от професионалисти с богат международен опит, отдадени на качеството

Фокусирани сме върху очакванията на клиентите и потребителите за продукти с постоянно качество на конкурентни цени, които предлагат и добавена стойност – бързо и лесно приготвяне на храна.

Иновациите са наш приоритет

Водещата ни марка BELLA е синоним на иновициите. BELLA разработи и пусна на българския пазар популярните удобни продукти – замразените готови за употреба баници. Така създадохме нов стил в приготвянето на храна в българското семейство. Днес кошницата ни е пълна с иновации не само по отношение на категориите, в които сме активни, но също и при новите категории и пазари, за да допринесем още повече за повишаването на качеството на живот на потребителите ни.

Високотехнологично оборудване

В избора си компанията се доверява на водещите международни компании, които предлагат най-модерните технологични решения за прилагане на стандартите за качество и безопасност на производствените процеси и на актуалните изисквания за енергийна ефективност.

Производството на тестени продукти е оборудвано с автоматизирани линии за кори, бутер тесто и бутер баници. Технологията е от най-висок клас и позволява запазване на качеството на продуктите за по-дълъг период без използване на консерванти.

Използваме иновативно технологично решение при опаковането на корите в термоформинг с модифицирана среда. Предлаганите от нас охладени кори могат да се транспортират на дълги разстояния, запазвайки високото си качество.

Напълно автоматизиран е и контролът на хладилните инсталации.

FoodScan

Foodscan е собствената физико-химична лаборатория на „Белла” с основно приложение в месопреработвателната дейност. С нея се изследват суровините, полуфабрикатите и крайните продукти с минимум подготовка на пробата като се определя съдържанието на мазнини, протеини, колаген, вода и сол. FoodScan може да обработва над 70 проби за час. Бързината на изследване позволява бързо и прецизно пренастройване и подобряване на производствения процес при необходимост.

Освен това готовите продукти се тестват регулярно в акредитирани български и европейски лаборатории.

Опаковки и етикетиране

Използват се най-съвременните методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства, с което се запазват качествата на продукта и той се предпазва от влиянието на околната среда.

При производството и етикетирането на своите продукти, „Белла България“ стриктно спазва българското и европейското законодателство и гарантира на потребителите си качество и информираност. Основен принцип на компанията е внедряването на новости в производството на храни в отговор на високите очаквания на своите потребители в страната и чужбина.